Saturday, June 14, 2014

Pengalaman Kedua Menjaga Anak Kucing Kematian Ibu

Assalamualaikum. On9 pagi-pagi celik kat tempat kerja. Tak boleh tidur. Rasa nak update pasal si comel aku yang dah makin membesar. Dah masuk 3 bulan umur diorang. Makin lasak. Semua tempat nak explore, nak panjat sana sini.


Anak-anak ni tak ada ibu. Dapat kat depan rumah dalam kotak. Mata pun tak buka lagi. Comel-comel semuanya. Nasib baik sebelum ni dah ada pengalaman jaga anak kucing baru lahir. BOLEH REFER SINI UNTUK TIPS PENJAGAAN ANAK KUCING BARU LAHIR. Agak mencabar. Tapi puas hati bila diorang dah start membesar.








Bulan, Beast dan yang oren tu Dino Bobot :D






Susu time!!









Tadaaa! Kitorang dah besar, selalu buat mommy pening kepala.



Good luck untuk korang yang dalam proses menjaga anak-anak kucing macam ni. Trust me banyak ganjaran yang boleh korang dapat yang paling penting satisfaction! :D


11 comments:

Niena Reen said...

Wahh.. Kesiannya tak ada ibu.. Alhamdulillah dapat kak puteri as their owner.. Jaga betul2 ya.. :D

NIzzati Samat said...

Wahh kittens tu semua adorable k . Jaga baik baik. Comel belaka ish geram . HE

Cik Nadyya said...

Ya Allah! comelnyaaa dieorang,,
bestnya dapat jaga kucing kan.. huhu ^^

Ain Nafisha said...

Mesti best kan dapat jaga anak kucing, dah lah comel pulak tu, Fisha pernah juga jaga anak kucing tapi berapa kali dia cakar tangan Fisha T^T.

Efa Aziz said...

Gelagat kucing menyusu sungguh mencuit hati hikhik. geram je tengok. comel comel.

Nazatul Nazurah said...

ohh baru tahu depa boleh minum susu guna botol tu >.< hm comelnya dah besar :D

Hafiza AizZawa said...

kak Fiza pun pernah jg babu kucing.. susah sbb dia kuat merengek tp dah besar mmg manja sangat.. comel2 kucing Putri..

PeRdU cINta said...

Hadiah istimewa di akhirat sedang menanti..syabas..

ezyra daniel said...

siap ada loceng lagi fuyoo hehe
bukan senang kan nak jaga kucing nie..

tiey smilez said...

Wah. You are so kind Cik putri. May Allah bless you dear. Comel kucing :)

ezyra daniel said...

siap ada loceng lagi fuyoo hehe
bukan senang kan nak jaga kucing nie..