Saturday, September 8, 2012

Ok,Kali Ni Tak Tipu.

Assalamualaikum. Hari ni aku nak reveal satu penipuan yang aku suka sangat buat kat facebook. Bunyi macam jahat je kan. Agak laa..sebab buat orang tertipu. Tertipu dengan apa? Tertipu dengan.....GAMBAR-GAMBAR aku.


Aku suka sangat edit gambar dan mekap. Sebab mungkin boleh buat gambar aku nampak tak seburuk yang disangka. Mungkin buat aku lebih semangat untuk ber-camwhoring dan macam-macam sebab lagi.


SALAH SATU CONTOH GAMBAR YANG DIEDIT



Untuk menebus kesalahan dan takmau menjadi hipokrit sejati, ini adalah muka pure aku without sebarang mekap dan tidak diedit sama sekali. Fresh dari camera. Honestly said, muka aku banyak parut jerawat. Kat hidung, dahi,tepi pipi. Ini pun parut tu tak berapa nampak. Maybe camera kesian kan aku dan tutup sikit parut-parut aku.


MUKA SEBENAR.

Jadi sekarang aku dah tunjuk muka sebenar-benar aku. Kalau terjumpa kat luar boleh lah cam dan tegur ek. 

*Kadang-kadang ada masa sangat malas nak make up.

16 comments:

Anis Nisa (SH) said...

comell..tak mekap pun comel dah.. :))

cik nana said...

takpe tak mekap pun tetap comel ;)

amranaiman said...

makeup x make up same je :D comel gak

shizansyafik said...

comel je tak makeup pun.. dua2 comel

Zharif Azis said...

make up untuk menyerlahkan lagi kecantikan =) tak make up pon nampak cantik je =)

Cik Putri said...

Tq for the comments. :)

Fiza Suhaimi said...

tak makeup pun still nampak comel.. cumanya klu non makeup muka sis nampak bulat sikit.. :D btw, sis comel sgt ! ;)

Cik Putri said...

bukan nampak.mmg bulat pun.hahah.

eikyn grinx's said...

haha semua org cmtu.. so tak pyah rasa bersalah.... edit bkn sbb hipokrit kn.. just fun hobby kot? :P but still comel hehe

haz said...

cantik la.. nmpk innocent gituu.. hihi

haz pn ade parut jerwt. jerwt pn ada. wuu wuu >.<

I love Sleep said...

cik putri still cute la even x edit bagai-bagai tu.. kalau di edit, mukannya nmpk cntik,, tp yg original lg bgus kowt..

Beiby Yatie said...

tak mekap pun ok apa.. baby face beuty nie..

nazirulhazwan~ said...

Kadang-kadang ada masa sangat malas nak make up. <--tak payah kadang2.selau tak make up lagi bagus.

Marcella said...

comel je..

memang..kadang-kadang rasa malas nak mekap, keluar dengan confident yang ada natural beauty.. hehehe

iyka zulaika said...

sama je edit ke tak edit. edit lawa tak edit pon lawa. tai biasa la dah ada kemudahan edit mengedit ni baik guna je. kihkih :P

Alynna said...

heee ~
with or without makeup, you still look cute lah dear.. ^_^