Wednesday, August 15, 2012

Blog Zaman Hingus

Assalamualaikum-warahmatullahi-wabarakatuh.
Tak jawab dosa. Jawab sayang. *Gedik aih..


Well..well...Aku ni bukan lah pro pun bab blogging ni.
Bayangkan,dah 3tahun blog ni wujud.
Tapi macam hidup tak hidup je. Sekadar di pinggiran.
Sekadar hidup segan tapi tak mati-mati.
Time rajin, sehari sampai seploh entry pun boleh..
Time malas, berbulan-bulan tak jenguk. *Kesian..


Teringat pulak masa memula menubuhkan blog cikai ni.
Aramak tuan..dia punya bahasa, rempitzz habis..
Namew itew putwee..Umow itew cembilan belash tawon.
Itew cukew mam askeym. Ashkeym dap ngat auww!
*Kill them before they lay eggs!


Kalau sekarang ni aku masuk memana blog.
Lepas tu terjumpa perkataan yang sebegini.
Sorry lah dik,akak straight click X.
Bunyi macam bagus. Tapi maaf. Daripada akak memaki.
Mehamun,hempas laptop tak tentu pasal, baik akak chow.


Dulu tak payah cakap. Semua widget aku nak tepek.
Tepek selagi boleh sampai ber-tan beratnya blog aku.
Bagi aku time tu cantik la..Kejap-kejap tengok blog.
Dalam hati, siap cakap *Cantikanya blog kau Jemah..
Tak sangka kau pandai hias blog. Ahaks haks haks..


Jangan cakap widget,semua gambar kaum kerabat pun ditepek!
Gambar jiran, gambar jiran punya jiran,jiran punya jiran sebelah.
Lagi-lagi gambar pakwe. Yelah bajet edward dgn bella kan..
Semua jenis posing pakwe nak tepek. Hensem sangat dah tu.
Siap warning, *Ini itew punyew! Capew ucek,itew cewpak!
Histeria bila di ingat balik. Argghhh!!

EH TERTEPEK PULAK.MUEHEHEH....

Then apa lagi ye kesakaian aku dulu..
Ahaa..part lagu pulak. Lagu taknak yang soft-soft pulak tu.
Kalau boleh lagu cromox,lagu metalica tu yang nak diletak.
Biar sekali orang masuk terus sakit jantung terkejut kojol.
Dah aku sendiri pun kekadang terkujat you!


So,pada korang yang aku follow tu,means blog korang ok.
Don't worry. Tak sampai lagi tahap sesakai aku.
Zaman dulu lah..sekarang aku rasa tak seteruk tu.
Kan..kan..kan? Kalau ye, kasi jatuh itu kapala.
Okay! Daa~ ^^

7 comments:

Cik Ila said...

Takpe..dulu lain,sekarang lain.haha

Slm aidilfitri. ;)

Anasyg said...

Besh entri niew *nux shepawxs kitew tux?
OK, itu bukan saya. Ok, best entri ni, tp kalo nak kasi adbans skit, boleh try pop up comment instead of embedded. Lg syok wa cakap luh. Hehe-salam perkenalan antara blogger k Putri.

MIsz MMA said...

hahaha.. ayat kasi sempoi nah... itu zaman dulu tok sah dok habaq lah cek oi.. depa yang len pon sama.. *depa nah bukan kami.. hehehe

cik nana said...

haha betul2. zaman awal2 blogging kemain segala widget mak nenek semua nak tepek. haha

~ Cik LuLu ~ said...

hahahai..lucu pla entry ney

marcella said...

cik puteri~~


lain hulu, lain padang,
lain dulu, lain sekarang.

selamat hari raya :)

Arjuna Silvera said...

loh apasal tertepek pulak