Wednesday, April 6, 2011

kelakar tengok lelaki terhegeh2 tunjuk bagus.part 1.

tadi dekat kelas ada sorang member cerita pasal someone.
lelaki la.yang lawaknya,lelaki tu jobo habis lah!
err...jobo tu sama dengan poyo,sakai,macam bagus.
adik beradik je lah tu.lebih kurang.sama je buruknya.


yang aku rasa lawak,sebab aku pun ada pengalaman yg sama.
kawan aku tu cerita,lelaki yg dia kenal tu berlagak tak bertempat.
banyak contoh yg dia bagi tadi buat aku terbahak2 gelak.



*babak satu
diorang dah janji nak keluar jalan2.lelaki tu dtg jemput kat rumah.
nie 1st time diorang keluar.as a friend je.nothing much.
sampai2 je rumah,lelaki tu pun cakap la..
"sorry sebab bawak kancil je,kereta besar kat workshop"
eh,perlu ke?perlu ke bagi tau pasal KERETA BESAR tu?
ok fine,maybe dia bergurau kan.kita ke adegan seterusnya.



*babak dua
dalam kereta diorang pun berborak la.
oh,lelaki tu dtg jemput kat rumah kakak kepada kwn aku ni.
kebetulan rumah kakak kawan aku ni kat kawasan yg agak mewah.
so si lelaki ni sibuk lah tanya harga rumah kakak kawan aku ni.
erk?keypochi betul.ada ke 1st meet dah tanya soalan mcm tu?-__-"
kawan aku ni cuba lah rendah2kan diri sikit.jawab tak tau je.
then dah agak dah.mesti ada je dia nak puji harta benda dia.
"owh,rumah abang saya lebih kurang mcm tu la.harga dalam 500k"
watafak bagitau harga rumah bagai.macam ba alip nga nga aje perangai.



*babak tiga
still dalam kereta.
dalam perjalanan tu,berborak lah lagi dan lagi.
tiba2 adalah toyota alphard mencelah.nak tau apa dia cakap?
"ha,kereta yang tu lah abang saya baru beli hari tu.best tau!"
macam sakai doe kau neh!hadoi aiii...



*babak empat
berhenti kat satu tempat.tak ingat pulak kat mana.
si lelaki ni keluar kereta siap bawak beg.
so kawan aku ni pun tanya lah kenapa nak bawak beg?
ada laptop ke?
"ha'ah ada laptop.lagi pun beg ni mahal"
siap tunjuk brand."HUSH PUPPIES"
alahai....saper la awek kau kan laki2 oii..-_-"
kalau bagi alasan laptop tu boleh terima akal lagi laa..
owh,lagi satu.dia tunjuk brand baju jugak!
BONIA tuuu..halamak aii...
ayah aku yg petani kelas F tu pun mampu pakai la brader..



*babak lima
kawan aku story lagi.dia chat dengan mamat ni kat FB.
kebetulan dia baru balik shopping.
seperti biasa dia akan menunjuk apa yg dia beli kan.
dia bg tau yg dia beli jam."alah berapa RATUS jee..."
perlu ke??perlu ke??perlu ke...............???????
tu tak tengok lagi pic dalam FB dia.
siap ada album koleksi PERFUME lagi.
& kat belakang perfume tu mcm di sengaja kan menyelitkan gadjet.
mcm laptop apple,i-phone...
org macam ni aku rasa tak boleh ada something lebih daripada org lain.


penat nak cerita dah.esok cerita pasal kisah aku pulak.
bye

4 comments:

Aqillah Majid =) said...

kemaen berlagak lagi. zzzzzzzzz!
err, sakit mate bace, ade polkadot tuu -,- hihi

Cik Putri said...

polka dot?owh,page tak habis loading lg kot.hee..erm,tah laa..tak paham manusia mcm neh.

edoraemon said...

serius mamat nie memang langsung tak bleh d buat suami.
semua benda dia nak tayang. hahah

Cik Putri said...

buat suami??buat kawan pun pk seribu kali.haih