Monday, April 4, 2011

aku lagi senang sayang "diorang" daripada manusia.

first of all,sorry sebab entri ni akan buat mata kita juling.
sebab entri ni penuh dengan gambar2 budak bulus aku.
aku tengah rindu kan diorang sebenarnya.rindu sangat!
aku boleh menangis sebab teringat kan diorang.

setakat ni,aku tak dapat nak ingat sangat.
dah berapa ekor budak bulus yang aku pernah bela.
tapi nak kumpul2 kan,lebih puluh2 ekor jugak.
sejak aku lahir aku dah hidup dengan diorang.
(mama aku yang cakap,sebab mama aku pun sygkan diorang)

mama aku akan bahasakan diri dia mama kat budak2 ni.
mama cakap,mama sayang diorang dah mcm anak sendiri.
kalau sekor tak balik2,mama lah orang paling risau.
even aku jauh,mama mesti telefon aku.
bagi tau yang budak kesayangan kitorang tak balik2.
mama mesti cari satu taman.sampai lah hari gelap.
mama bawak lampu suluh & ajak adik2 aku teman dia.
kalau tak jumpa jugak malam tu,mama mesti menangis.
dia sembahyang,doa banyak2 sambil menangis.
hope sangat yang anak dia tu akan balik.

ayah & adik2 aku pun sayangkan budak2 tu.
kalau sakit,kitorang cepat2 bawak ke klinik.takut melarat.
1 family aku tak kisah kalau budak2 tu nak tidur dgn kitorang.
kalau malam2 time kat rumah,aku mesti rembat budak2 tu cepat.
nak bawak tidur sekali dalam bilik.
sebab nanti diorang dah tidur menyorok susah nak cari.

Alhamdulillah,aku syukur sangatsangat..
sebab Tuhan hadiahkan aku seorang lelaki yg sygkan budak2 bulus tu jugak.
mama aku cakap,kalau lelaki sayang kan haiwan,
selalunya dia penyayang.alahai,sejuk hati aku dengar.
harap2 macam tu lah kan.cair aku.kih2

kat bawah ni semua budak2 bulus yang pernah aku bela.
maksud aku,aku & family aku la..
may be korang tgk diorang ni tak secomel budak2 bulus korang.
tapi aku tak kisah.sebab aku sayangkan diorang mcm darah daging sendiri.

CURRENTLY WITH US

DOBBY.beby boy.ahli baru dalam keluarga.
tak tau siapa yang letak dia depan rumah.
mcm baru lepasjatuh longkang.kesian sangat.
mula2 dia garang.tapi sekarang manja,& hyperactive!
umur lebih kurang 2 bulan or lebih kot.

POPOK & DOBBY.boy.popok aku ni ambik dia dari hostel kat teluk intan.
menangis2 nak bawak dia balik.sebab dah bela sejak lahir.
telefon mama n ayah suruh bawakkan cage.dia ada 7 ekor adik beradik.
termasuk ibunya jadilah 8 ekor.tapi 2 ekor adik dia mati.tak cukup susu kot.
bawak balik seremban mana yang ada je la.
tapi last2,adik beradik n ibu dia mati sebab cacing.
dah try bawak klinik tapi tak dapat selamat.tinggal dia je yg selamat.:'(
popok budak baik.tak suka gaduh n suka layan budak2 bulus yg kecik.
dobby selalu mengopek kat popok.
bulan ni popok genap setahun.

 DEDEK & DOBBY.dedek ni beby girl.mama ambik dia kat belakang rumah.
nak jadikan kawan utk popok.umur dalam lingkungan 6-7bulan.



 ABANG.boy.budak paling gemok kat dalam rumah.
bila berlari,perut berbuai2.sebab banyak lemak!ha-ha
garang gila.tak suka di usik.mesti nak mengamuk!
hadoii aii....-__-"
umur nya 5 tahun maa...

HITAM.male.antara yang tertua.mata dia tak tau kenapa.
diapernah hilang sebulan.tapi balik2 je mata dia dah jadi mcm tu.
1 rumah menangis tgk dia.sekarang pun dia tgh sakit lagi.kesian sgt.
umur dia tahun ni cukup 11tahun.

EMBUN.female.kakak kepada hitam.dia lah paling tua.
agak penakut.umur dah 12 tahun.


YANG DAH TAK ADA :'(
 OREN

 ABU

 BAYU

CIK WAWA,AKIM,AMOI,POPOK,CUN,ASURA.

ZORRO

MEOW2 ENCIK AWAK

 SI COMEL LALA!!beby girl ni lasak sikit.suara dia comel sgt!

LAVIVA.nama dia sempena world cup spain menang dulu.
laviva tu maksud dia yang hidup. 


LAVITO.dah hilang.kesian syah akim,dia sedih je bila lavito hilang.:(

notaPURPLE:aku tak akan tgk video pasal haiwan diseksa ni.banyak dah orang post kat FB.tapi tak tergerak hati lansung nak tengok.sebab tak sanggup & tak sampai hati.

7 comments:

nur anis said...

ada sekor kucing kat rumah pun mata sebelah tak boleh bukak..kesian sangat..

Cik Putri said...

:(.dah nasib dia.sbb tu kita kena tlg dia.

xazryx said...

aku nk bela kucing tp mak aku allergic plak .zzz .

Cik Putri said...

kesian nya kau.takpat laa nak merasa nikmat membela budak2 nie.kih2

nur anis said...

walaupun mata sepet, tetap sayang..:)

mrs sweet lola said...

byknye kucing! hee sweet

Cik Putri said...

diorang syg2 saye!:)