Saturday, April 2, 2011

kau selalu buat aku geram.tapi...

kau suka buat aku geram.
time call,kadang2 kau berborak dgn kawan.
lepas tu tak dengar apa yg aku cakap.
aku mulalah berapi terus letak telefon.
tak reply-reply msg kau.
(padahal aku pun selalu mcm tu.)
tapi kau tak pernah marah aku.
kau pujuk lagi ada.

kau suka buat aku geram.
bila kau call aku pagi2 buta.
time terjaga dari tidur pukul 3-4pg.
time sebelum kau pergi kelas.
aku macam singa je jawab telefon.
(padahal aku pun selalu mcm tu.)
tapi kau tak pernah marah aku.
tak pernah tinggi suara.
perkataan "sayang" mesti tak lepas dari mulut kau.

kau suka buat aku geram.
bila kau buat something yg aku tak suka.
aku mesti senyap tak cakap apa.
konon tak ada mood.
(padahal aku pun selalu mcm tu.)
kau diam jugak.tapi kau tak pernah marah aku.
lepas tu kau slow talk dgn aku.

kau selalu buat aku geram.
bila kau lambat dtg jemput aku.
aku senyap tak cakap apa jugak.
buat muka ketat mcm jeans skinny.
(padahal aku pun selalu mcm tu.)
tapi kau tak pernah buat muka ketat.
kau tunggu sambil tersengih.
kau tak pernah marah aku kan.

dah masuk bulan yang ke setahun,
aku boleh kira berapa kali je kau pernah marah aku.
tak pernah rasanya.semua yg aku buat,
kau sabar,kau sabar,kau sabar.
ye,aku mmg suka mencabar kesabaran kau.
suka teramat sgt!suka sgtsgt!ha-ha
tapi cuba kau kira pulak,
berapa puluh ratus kali aku dah mengamuk kat kau?
sampai ke jari kaki pun tak cukup kau nak kira kan?
kesian kau.aku nie kan naga.
yg kau pergi sayang kat naga nie kenapa?
ha-ha..boleh ke tanya mcm tu?

kau nak tau satu rahsia tak?
pssstt...i love you!eeiiiwww....
jiwang kan aku?kau patut bersyukur tawu!
sebab aku dapat tunjukkan kejiwangan aku kat sini.ha-ha
kau jgn berani2 tinggalkan aku faham?!!
selangkah kau blah,aku tetas sebelah kaki kau!
kalau berlangkah2?kau kira sendiri berapa kali kau kena tetas.

aku harap,kau jgn lah berubah ye.
aku tak pernah tak gelak mcm org gila bila dgn kau.
sampai menangis2.ha-ha.
mana kau belajar buat lawak eayh??
:')






















MALASNAKBUATnotaPURPLE :))