Tuesday, December 14, 2010

Part-part Stereotaip Novel Chenta Chentun





kadang2 gua gila novel jugak.syok baca novel chenta nie.macam kita je kat tempat watak2 heroin tu.berangan je laa nak jadi macam watak dalam novel tu.sebab even konflik paling teruk pun watak tu kena,tp bg gua tak seteruk mana pun.sebab mesti ada balak hensem+jambu+kaya+macho+anak lot akan selamatkan heroin.so,takde konflik ape sgt pun sebenanye kan.tiap kali gua baca novel,ade laa certain part yg mesti sama every novel tu.such as:

1)Heroin for sure cun,cantik,ayu,comel,mixed blood.kalau watak melayu tulen pulak mesti laa kulit cerah,rambut lurus ala2 rebonding ada lesung pipit.Heroin adelah watak manusia yg paling baik!percaya lah...


2)Mula2 heroin free hair,lepas dah dapat hidayah pakai tudung pulak.Solat tak tinggal.


3)Hero dah semesti nya anak lot,anak datuk,datin,tan sri,tun,toh puan tah hape ke jenis pangkat lagi.


4)Hero hensem,suara macho,mixed blood,kerja pilot,wangi.


5)Mula2 hero nakal,suka menyakat nak tarik perhatian heroin.Gaduh2,then fall in love.Tahu sgt dah...


6)Dendam family turun temurun dari nenek moyang samapi laa ke anak.


7)Mesti ade satu watak perempuan gedik.Tp perempuan gedik nie jugak la yg mak mertua paling suka.


8)Mak hero suka nak jodohkan si anak lelaki kesayangan.


9)Hero & heroin ade bau2 bacang,saudara terpisah,anak kepada chenta lama mak ayah.


10)Mula2 hero & heroin bahasakan diri awak saya,dah fall in love or kawen "abg syg" pulak.


11)Kereta hero paling koman pun mercedes.


12)End of story selalunya heroin pregnant tgh tunggu due date or dah dapat baby umur lebih kurang sebulan ke 2 tahun.


13)Kahwin kontrak.


14)Nama2 watak best2,dan ada dua patah nama.for example:Adam Mukhriz,Ain Hawani,Sofea Balqis,Amril Nuqman,Aimi Rozana.


15)Heroin ada anak2 buah yg perlu dijaga.Hero or heroin selalunya anak bongsu.


16)Heroin pandai memasak.


17)Mesti ada pasal bisnes2,tender2 mcm drama dlm tb.


ade macam2 lagi sebenanye.tp setakat nie tu je yg dapat dipikirkan pada pukul 2.26am nie..

Carutan ringkas : Dah sah2 gua out of list terus nak jadik heroin novel kan.sadis..... -_-"

2 comments:

lea said...

setuju2 kadang2 kite boleh agak citernya

Cik Putri said...

tu laa..takde ke heroin yg muka ala2 kampung cam Cik Putri nie ek.wahaha