Monday, December 6, 2010

lelaki pilihan.BUKAN JANTAN PILIHAN.

menaip nya lg gua di sini,gua nak buat 1 pengakuan yg tak berapa nak berani mati la.dulu...gua mengaku yg gua mmg suka pilih laki dari rupa paras.serius mcm bagus je gua kan.ye,gua tak lawa..sikit pun tak.tp dah memang sifat manusia suka kepada something yg cantik2,cute2,hensem2,so gua pun tak terlepas dari tu semua.

kdg2 gua meluat muntah hijau jugak bila tgk perempuan yg taste tinggi melambung nie.mcm lah perfect sgt kan.kutuk org sana sini perempuan tu tak lawa,perempuan nie hodoh,perempuan yg tu pulak gendut lah.tp diri sendiri tak tertengok sebab dah busy sgt nak menilik org lain.or maybe kat rumah dia tak pernah ade cermin kot.then nak cari lelaki serba bagus.yg plg utama mestilah hensem!takpun cute,comel,baby face.sekali dpt yg BA-BIE face baru padan muka ngko kan.

tlg lah..gua dah serik nak pilih lelaki berlandaskan paras rupa sgt nie.mula2 mmg lah bahagia,bangga habis kembang kempis 1 badan bila jalan sebelah balak hensem kan.terasa mcm semua perempuan tgh jeles & gua sure 100% dlm hati diorang mesti punya ada ckp "untungnya dpt balak hensem",paling koman pun "uh,balak hensem,tp awek..buta ke apa laki tu?!".ah,pegi mam ah sama lu.lu dah jeles kan.


tp kat dalam org tak tau mcm mane susah ati nye bila dah berbalakkan jantan hensem neh.bila dia keluar ke mana2 espescially bila kwn2 perempuan dia 4llow sekali.rasa nak ikat je dia 24hours duduk depan mata.hati tak tenteram selagi dia tak jejak ke lantai rumah.yela,muka dah market,bukan ley caya sgt.mengayat je lah keja nya nt.gua dah kena.so gua tau.menangis melalak meraung tu dah jadi sahabat karib dah.lg satu,dia mmg tak kisah nak hilang awek yg sekarang sbb dia tau dia boleh dpt minah lg cun meletup vava voom dari yg sekarang.gua tau lu hensem,tp awek lu,manusia yg ade perasaan.bukan menatang ye.guys,jgn ambik hati ok.kalau korang rasa korang can be trusted,so takde hal nak sentap2 dgn ayat gua.

uh,kalau dapat la mamat nie.sanggup tak tidur malam agaknya dok menghadap dia je.

sekarang gua dah insaf,gua cukup bersyukur dgn apa yg ada sekarang.gua dah dpt someone yg sedap mata memandang,baik,gila2 mcm gua,lawak ting tong,respect org tua n yg paling gua tabik kat dia,dia penyabar.terima kasih Tuhan atas hadiah Mu.hamba bersyukur..gua harap kali nie kekal.sbb gua dah penat nak start yg baru.borriiinngg lah sgt!apa2 pun gua serah pada jodoh ye.

carutan ringkas : lu orang yg hensem,comel baby face bagai tu jaga2 lah perangai ye.termasuklah jugak minah2 yg mmg dah masuk kategori HOT malatop tu.jgn nak mencurang je keja ok.

7 comments:

biskut said...

bagus lha kalau dah sedar..bukan lama mana pon pnadangan mata nih.kadang2 bila lelaki baik sesangat,kira top class jadi husband,pompuan lak plak buat hal..janji hidup mesti hepi.tak hepi muka cantik pon pandang takde feel.

Cik Putri said...

ye..tuu la..nasib sempat sedar kan.ngee~

mie said...

bagus!!
ada kesedaran...

lea said...

rupa x penting
kalo hensem, perangai teruk watpe
wat sakit hati je..huhu

Cik Putri said...

ye..tawu2..dah pena kena.sob2..maseh2...:))

EzzEddin said...

berubah kepada yang lebih baik..
bagus !!

Cik Putri said...

oh,maseh2..hope bia laa sampai bile2 ek