Thursday, December 9, 2010

i wanna be like his wife!!

alhamdulillah.hari nie,gua dah lepas lg 1 procedure inserting Ryle's tube.alaa..yg korang salu cakap time marah tu.."kalau nak rasa makan ikut tube try la!".konon dah cukup otai laa tu??ceit.ok,procedure nie tak laa susah mana,tp mmg kesian kat patient.bayangkan ade tube sebesar straw minuman tu masuk ikut hidung lu sampai laa ke perut.tp nasib org tak sama kan.tu dugaan untuk dia.patient gua semalam tu chinese around 40 yrs old man.



nie laa rupa ryle's tube

kerja kat wad nie mmg penat tak payah nak cakap la.gua taktau laa macam mana bakal mak mertua gua tu boleh keja kat hospital dari muda sampai dah nak ke pencen laa nie.tabik!i'm proud of you lah mak!ngeeh2..dah boleh laa panggil mak tu kan.hek.

eh,yg gua nak cerita kat sini pasal isteri kepada patient gua tu.kalau dia islam,mmg dah besar pahala dia.siang malam jaga suami yg stroke bcause of accident dan tak boleh bergerak lansung.tak pernah gua tgk si isteri nie marah2 suami dia,mmg suami dia terjaga baik.bersih je.tak sempat janggut suami nak bersepah2 tumbuh mmg dah selamat di shave.sometimes gua ada la tgk isteri nie borak2 dgn suami dia,siap berlawak lg.gua tau suami dia boleh mendengar even tak boleh bg apa2 respond.gua doakan si suami nie cepat sembuh.boleh lah dia take turn jaga isteri dia pulak kan.gua bangga tgk isteri yg mcm tu.gua target,nt gua nak jadi isteri yg baik untuk suami gua jugak.aminn.....


4 comments:

Liana Ryan said...

waaaaaaaaaa.. i wana be like his wife too, so romantic XD

Cik Putri said...

sama2 laa kita prakt dr skrg..:))

phreak-id said...

Susah nak cari yang macam tu kan? Selalunya semua sebab duit/harta. kadang-kadang ada kes tu patient terlantar lama kat wad sebab family member taknak amik bawak balik..

Terbaru >> 1) Facebook Ibarat Pisau 2) Pengasuh VS Amah 3) Bila Aku Boring

princeduyong said...

tak boleh la pulak jadi wife dia... ;)