Sunday, October 10, 2010

maaf,SAYE mmg mcm ni.tp SAYE masih ade adab^_^


ehem2,hari nie gua nak bahasakan diri SAYE pulak.ok actually bila saye menggunakan kata
ganti diri saye,saye rasa saye sgt lah feminin dan lemah lembut dgn diri sendiri.dan itu membuatkan saye terasa geli tekak sdgkan saye bukanlah seorg perempuan melayu ketiga terakhir,kedua terakhir,apatah lg yg terakhir!saye hanye akan menggunakan kata ganti diri saye dgn org yg saye rase betul2 layak sahaja seperti org yg saye hormati,mama ayah(dgn mereka2 ini saye bahasakan diri "kakak".sbb saye anak sulung),makcik2, pakcik2, kakak2, abg2, dan encik awak.tapi,bila berbahasa dgn kwn2 sebaya,tak kira lelaki or perempuan,kata ganti diri AKU telah digunakan sejak azali.itu membuatkan saye rasa saye lg rapat dan boleh go on dgn mereka2 tersebut tanpa mempunyai sebarang perasaan hipokrito d amour ye rakan2 taulan sekalian.akhir sekali,saye selesa untuk menggunakan kata ganti diri GUA apabila "berbual" dgn blog ini.ianya membuatkan saye syg dgn blog ini kerana ia tidak pernah bersungut atau memberontak setiap kali saye bermakian2,berbahasa dgn lantang,ataupun saye menaip sambil menekan2 keyboard dgn begitu rakus iaitu ketika saye sedang mencapai darjah kepanasan yg tinggi.last but not least,saye mohon maaf dari hujung rambut ke hujung rambut semula sekiranya bahasa yg digunakan dalam ini blog sgt lah tidak sedap dipandang.maaf seribu kali maaf.saye suka mcm nie,tp tlg ingat bahawa saye tetap org melayu yg masih syg dgn adab kita..sekian,wasalam..


carutan hari ini : geli tekak.ha-ha

No comments: