Tuesday, October 12, 2010

Jauh rindu,dekat bergusti.

teringat masa zaman hingusan dulu.gua dgn adik2 gua tak sah tak bertekak even sesaat.kalau boleh berbaik dlm masa 5minit dah cukup buat mama gua terharu.dah boleh buat sujud syukur gua rasa.adik beradik gua 4org.3 org perempuan,sorang aje lelaki bongsu.tp jgn ingat dgn adanya 3org perempuan kat rumah gua,rumah tu akan aman damai dan permai.kitorang kalau bergasak dah setaraf budak lelaki.tak main la gaduh2 mulut,kalau ada pun tu kira warming up.tapi bila start pusingan kedua,kitorg akn memulakan pertempuran dgn bertumbuk la der..apa lg.tak sampai berapa saat muka dah lebam2.rambut berterabur satu rumah.masa mula2 nak up dlm arena gusti nie,mama gua sure ambik penyangkut baju perambat gua dgn adik2 gua.mula2 beliau akan kunci pintu dulu.bila kitorg tgk rumah dah gelap sebab pintu semua bertutup,kitorg on d spot stop bertumbuk cari pot nak menyuruk.takut la kena perambat dgn mama gua!bisa kot kena sesah dgn benda alah tu.weay angah,lu ingat tak gua penah buat lu sampai patah bahu,hempap kaki lu dgn iron yg berat tu,baling batu kat kepala lu?gila evil gua kan?paling tak boleh blah,lepas lu patah bahu,mama ayah bawak kita 1 family g holiday.lu jalan la dgn bahu patah lu.heaven je gua tgk.sbb dendam terbalas.bahahaha... tp bukan selalu lu kena dgn gua kan.kdg2 lu lepas jugak.kalau itu berlaku,bermakna buku sekolah lu jadi mangsa.punya meraung lu punya buku sekolah hilang.bukan hilang,gua yg sorok.lu tau tu,tp lu takde bukti kan.ha-ha.kesian lu.nasib lu la dapat kakak evil mcm gua.lu pun ape kurang,bila sakit hati dgn gua,lu kurung diri dalam bilik gua.BILIK GUA!gua paling pantang org dok selongkar barang2 dalam bilik gua!mmg cara lu buat gua betul2 panas to d high lah!satu2 surat cinta monyet gua lu selongkar,brg2 peribadi gua habis lah lu tayang.mmg pffftttt cara lu kan.yg best,lu tak berani keluar.kebulur la lu kat dalam tu.ahaha.gua dah tidur baru lu keluar.cinabeng!gua jarang bertekak dgn adik gua yg no3 n no4 sbb diorg takut dgn gua.bhaha.satu je la yg gua suka,gaduh teruk2 mcm mana pun,kitorg adik beradik suka back-up each other bila ada org carik pasal dgn kitorg.gua pernah malukan budak yg kacau adik gua,pernah tempik budak kecik yg kacau adik gua (tak matured sungguh kakak lu).gua warning balak minah yg kacau adik gua sampai dia merayu kat adik gua mintak maap.(padahal gua ugut je).gua mmg garang dgn adik2 gua,tp mcm mana gua syg diorg Tuhan je yg tau.so,jgn lah pernah berniat pun nak sentuh adik2 gua ok.watch out babeh!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


PUTRI NUR SYAFIEQAH ZAINAL(angah)

 PUTRI NUR SYAFIENAZ ZAINAL(alang)

MUHAMMAD HAZIEQ DANIAL(adik)

p/s utk korang : budak2,sila study!jgn banyak main mcm gua.

1 comment:

sedutzone said...

sedangkan lidah lagi tergigit... cewahh...