Thursday, December 6, 2012

Rantai Ukiran Nama

Assalamualaikum. Rasa macam dah lama je tak update blog. Mungkin hidup sekadar biasa2 je. Tak ada yang terlalu menarik untuk diceritakan. Tapi hari ni ada idea yang datang untuk menambah lagi satu entry yang sebenarnya "biasa" jugak.


Siapa kat sini ade rantai nama? Means rantai leher yg buah rantainya ukiran nama sendiri. Aku jeles k siapa yg ada tu. Actually masa kecik dulu aku ada rantai emas ukiran nama sendiri. "Putri". Tapi adalah kejadian nie yg buatkan mama aku tukarkan dgn rantai lain terus. Bila diingat balik sayangnya. Ada sentimental value kalau simpan sampai sekarang.


Zaman sekarang ni bila nak beli emas pun fikir banyak kali. Mahal nak meninggal! Mama aku cerita, zaman mama aku muda dulu emas segram RM30 je pun org cakap dah mahal n nak tunggu harga emas turun dulu baru beli. Sudahnya harga emas makin naik. Rasa ralat pulak tak kumpul awal2 kan.


Kat bawah ni contoh2 rantai ukiran nama yang aku rembat dari facebook. Come2 kan?








9 comments:

Niena Reen said...

teringin nak ada rantai ukiran nama macam tu. :)

Cik Putri said...

Niena : kan! cantik...

hnahdy said...

suka gak rantai nama ni..

emas kalau beli skrang pun ok sebab nanti harga naik. kalau harga naik kita jual banyak untung. jgn beli emas yang ada mutiara, berlian suma tu. beli semata2 emas ja.

Fatihah said...

cantik cantik ! :D

C'Jai said...

cantik kalau dapt satu...
Sekarang emas mmg mahal tapi tak rugi beli sbb nilai dia semakin meningkat....dr masa ke semasa..

Cik Que said...

saye suke buah rantai yang berbentuk love..^_^

Nur Insyirah ★ said...

Assalamualaikum..
Saya tag awak :
http://meinestorie.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

Dunia Wilma said...

Wilma pun nak rantai macam nie ^_^
Tapi, sekarang nie bahaya la kalau guna rantai emas...
Takut Wilma...
Takut jadi mangsa ragut ^_^

Anonymous said...

Cantik sngt...ank ada rantai nama tpi kedai mas ni xbuat secntik mcm gambar.nii