Sunday, September 16, 2012

Review : Compact Powder Pixy

Assalamualaikum. Hari ni aku nak review sikit pasal compact powder pixy. Pernah dengar tak pasal pixy? Dulu aku pun tak biasa dengar pasal pixy ni. Dapat tau pun dari member.

GAMBAR HASIL EHSAN TUAN GOOGLE


Sejak pertama kali aku pakai compact powder pixy ni, aku belum pernah tukar yang lain lagi sebab pixy ni best. Ada dwi function. Boleh jadi foundation selain sapu terus kat muka. Kalau nak guna as foundation, kena basahkan sikit span tu. Bila basahkan span tu, bedak yang disapu tu tahan lebih lama. Ni untuk yang suka berjimat la. Nak beli bb cream pun harga dah berpuluhkan. Lagipun aku tak sesuai pakai liquid foundation dan yang seangkatan dengannya. Sangat oily. -__-"



Pixy ni ada banyak warna mengikut kesesuaian kulit kita. Harga compact powder pixy ni lebih kurang RM17. Kalau ada discount,dapat lah murah. Aku selalu beli kat watson sebab aku ada member card watson. Selain tu, warna compact powder ni sekata, dan jerawat aku takde lah naik teruk sangat kalau nak dibandingkan time aku pakai compact powder lain. Tapi macam mana pun, jerawat aku memang suka menempelkan diri tak boleh buat apa dah.



Tu je lah yang aku nak review pasal compact powder ni. Nanti kalau ada benda lain aku review lagi. ^^


MAK JEMAH NAK G NGAJI.

8 comments:

aisya said...

dulu masa kelab tarian kitorg ade jugak pkai pixy ni.. tp then tuka miyami pulak. same jugak concept nye.. hehe

Piepy Swifty said...

bedak pixy mmg best! sy guna bedak ne juga.. hehee .. sampai sekarang taknak guna yg lain.

cikQue said...

wah..nk try jugak la kalo camtu...^_^

Asmieza As said...

Nak try lah :)
Nice sharing

Town Girl to Kampung Lady said...

miyami ke pixy??? Pixy ok eh... nak try tukar la pulak... :)

cik neto said...

eh sama la :) pakai bedak ni jugak.. yang ini ja sesuai ngn muka.. pakai yang jenama miyami xsesuai..

najihahfara said...

pixy mmg best

Noor said...

pixy nie dah lama dah kat pasaran..cuma xramai yg tahu sebab ada jual kat toko2 jamu je..xde jual kat pasaraya @ kedai2 mcm sekarang ni..adik sy guna ok,tp sy sekali je pakai dah alergik plak..huhu..kira awak sesuai la ye..cantik je tngok..