Monday, August 27, 2012

Oppa Gangnam Style





Aku bukan peminat k-pop tegar. Peminat biasa pun bukan.
Senang cerita aku tak minat k-pop.


Tapi 2hari lepas adik aku story mory kat aku pasal gangnam.
Wadahel is gangnam? Siap nyanyi-nyanyi "Oppa Gangnam Style"
Sambil terjoget-joget terkinja-kinja.
Jahannam aku tau lah.


Then aku buat sikit research pasal si PSY ni. (nama penyanyi)
PSY ni rapper dari South Korea. Umur 34 tahun.
Bagi aku atuk aku masa muda time pakai baju askar lagi hensem daripada dia.
Honestly aku geli tengok "kehenseman" dia.


Aku tak tau sejak bila dia jadi trending kat twitter.
Aku pun bukan kaki twitter. Jauh skali twitter addict.
Bukan setakat trending twitter.
Tapi MV dia dah jadi viral over the world beb!
Lebih 80millions viewer. Kalah Justin Bubur.


Mula-mula aku tengok MV dia,seriously aku rasa macam..
Eh, apa sampah aku tengok nie?!!
What the **** man!! Sh**!! @#$%^!
Tapi lepas few times jugak aku tengok,
Aku boleh terikut-ikut nyanyi pulak.
And yes aku sebiji macam gambar bawah ni.
Korang boleh bayangkan.. -__-"


Kalau engkorang nak merasai pengalaman yang sama,
Boleh lah view MV si PSY ni.
Anda tak akan menyesal sebab,
Boleh meng-kuruskan badan dengan ikut berjoget-joget.


Dalam medical term pun, PSY ni means psychatric patient.
Agak sesuailah dengan effect selepas menonton MV ini.
Boleh terikut-ikut style menari dia yang dipanggil horse-riding-dance.


*Agak-agak bila Malaysia nak ada trending or viral macam ni pulak ek. Hurmmm..

10 comments:

Cik Yaya said...

haha..adoi...bru taw jgk..ni..
ptt la heboh kt fb..hehe
geli mte tgok..

Cik Ila said...

Ni la 1st time tgk video oppa ni.Serius! Rs nk terikut2 gk bila abis tgk.Gila aa..mcm Agogo zmn dulu.

cik neto said...

hahahahaha... sama lah kita... skit2 oppa gangnam style.. wakakaka... tetiba... and im not kpop lover...

sHiMi sHinHae~ said...

haha ,,sy pun bukan peminat kpop ..tp ,nanti lah nk try tgk apakah ini ..

kiddobuttons said...

hahaha, tau xpe, dy cam tbe2 femes emes plak kn lately ni,ehheh

E'in said...

video nie lawak..

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ade jugak dgr sal nie. ape mnde nie?

ayut said...

tak pernah layan lg..jap lg tgk la jgk..nk tau gak amende la sbnr ye

haz said...

kan!! haz pun macam tu gak mula2 tgk mv ni. bila dh lama2 tgk n dgr lgu dia mcm best plak. pastu mula lah terikut trian dia. haha. btw gangnam tu name tempt kt korea.. ^^

Norashiqin Kamaruzaman said...

klu pompuan buat gangnam jd jahanam...hahha...adedeiii lawak toll