Wednesday, October 19, 2011

-ULANGTAHUNsatuTAHUNenamBULAN-

 








setiap bulan aku tunggutunggu tarikh ni
-19 haribulan-
tak kira bulan berapa atau tahun bila
zaman apa sekalipun


setiap kali datangnya tarikh ni
aku mesti cek kalendar hp
nak lagi puas hati
aku cek kalendar lain
kalendar yg ada tulisan cina tersangkut kat almari kawan





perkara pertama yg wajib aku buat,
aku announce kat kawan sebilik aku dulu
"esok anniversary kitorang!hihi.jgn jeles"
walaupun anniversary dia lagi banyak daripada anniversary aku.
tapi aku tetap rasa menang.
sebab aku lagi jarang bergaduh.
(senyum kemenangan)






satu tahun enam bulan..
aku rasa macam dah kenal kau sepuluh tahun enam bulan.
atau seratus enam puluh tahun,
atau..kira sendiri.







satu tahun enam bulan..
kau mesti dah masak dgn perangai aku
setiap kali entry mesti nak ungkit kes perangai
perlu ke??entah..
aku rasa dengan melibatkan perangai aku,
entry nie jadi lebih dramatik.
persis drama melayu.
ah sudah2..






satu tahun enam bulan
kesian digi
sebab tiaptiap malam kita bergayut free
sampai kita tertidur
terima kasih digi buddyz






satu tahun enam bulan
aku dah lalu empat semester dgn kau.
tapi tetap kau jugak yg habis belajar dulu.
aku tak rasa keadilannya di situ!
apesal kolej kau habis awal hah?!








satu tahun enam bulan
mama ayah,adikadik aku dah kenal kau.
atuk dgn wan pun kan?
lepas tu wan suruh aku kahwin cepat.
*tak pepasal -___-"








satu tahun enam bulan
kalau kita kahwin,
agakagak aku dah kendong anak kau yg comel kan?
macam yg kau nak.
insyallah nt aku bagi ye.
tapi jgn lah banyak sgt.aku bukan kilang.








satu tahun enam bulan,
kau lelaki pertama yg dapat bertahan dgn aku
aku yg macam cuaca.
tak tentu bila elok,
tak tentu bila buruk.







sebenarnya esok aku ada exam.
exam yg tak pernah sudah,
dan aku tak replyreply msg kau dari tadi
semata-mata nak menghabiskan seciput entry ini.
entry untuk kau yg aku sayang.






aku tau..
kau takkan baca entry aku nie sekarang.
sebab line internet kau tak seterer berukband aku.
tapi takpe,nanti kau balik bandar halaman tercinta,
dengan unifi yg kau banggakan tu,
kau akan baca.
sebab kau ada bookmarkan blog aku kan?
jgn lah malu,aku tau kau sayang aku.
walaupun dalam diam :)




I ♥ YOU TOO ^^

2 comments:

KhuZa SunshiNe said...

happy monthsary !! hehehe

Nana Jay said...

happy monthsary :) n good luck exam. esok pon nana ada exam gak hee :)