Monday, April 11, 2011

kempunan sebab mahal sangat..:'(

semalam 10/04/2011 penat+menangis2 sbb tak dapat apa yg aku nak. keluar pagi2 lagi semata-mata nak mencari si SUGAR GLIDER tu.
kesian AKIM tak pasal2 kena layan kerenah aku.
sampai lebih sejam digodeknya GPS kat tpon nak mencari jalan.
yelah kitorang bukan org Ipoh.tak tau sgt pasal jalan kat sini.
mula2 dah jumpa dah kat Greentown mall.tapi mahal la gileee.
rm380.almost RM500++ kalau siap dgn sangkar,makanan n lain2.



tak bajet pulak semahal tu.sbb bila buat survey rata2 harga RM250 sekor.
maybe sbb jual kat pet shop,sbb tu mahal.kalau beli atas tgn murah sikit.
tapi mana pulak la nak mencari org yg menjual nya time2 mcm tu kan.
lagi satu,org kat pet shop Greentown Mall tu kedekut!
nak mintak pegang kejap pun tak boleh.alasan dia garang.
kalau garang sangat,mcm mana ak jual kan.sengal!



try cari tempat lain pulak,time ni lah yg sampai sejam nak mencari.
nasib baik AKIM sabar la jugak orang nya.
kalau aku,dah sah2 mengamuk sbb tak suka nak mencari.
at last jumpa kedai yg kononnya jauh tapi sebenarnya dekat!
huh,macam haram betul nak emncari tempat tu.



kat kedai ni ada jual menatang comel tu.lagi banyak choice.
tapi sama mahal jugak laa.hampa gila!rasa terkilan sgtsgt.
sbb dah try pegang2 si comel tu.mmg jinak n cute!!
AKIM pun suka.tapi tu lah,tak sedia pulak dari segi duit nya.
haih,apesal lah mahal sangat natang nie ye.




takpe2,sabar sikit sampai hujung bulan.tuggu Dato'Mara bank in.
kih2.owh,selama aku study ni,Dato'Mara tu lah sugar daddy aku!
baik mmg baik,tp kedekut!bagi tiap2 bulan pun cukup2 je!
lain kali bagi lah lebih sikit ye syanggg...theehheee...

3 comments:

nurul azwani mohd zaini said...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=191458310879562&set=a.144189042273156.27057.100000461847734&theater&pid=701139&id=100000461847734

ni sugar glider kawan i.
comel kan.
manja sangatt.

alynn malynna said...

alahai..comelnye sugar glider kat entry bwh tu..tp mmg mahal pun...sabar je la ye...

syufaa said...

mcm guineapig ehh..tp lg kecikkkk..