Thursday, December 23, 2010

nurse bukan kuli batak kau lah.

abaikan iklan tak senonoh itu



"adik!nt tlg tukarkan pampers n kain mak saye nie ok.lepas tu tukarlah sekali cadar ape yg patut"

pandang sekeliling katil patient,1,2,3,4 org relatives perempuan yg masih berkudrat!nt Tuhan tarik tangan kau biar tak dpt buat kerja lg padan muka.mak kau tu.ape salahnya dah nak dekat akhir hayat dia kau yg tukarkan kain dia,kau yg mandikan dia,kau yg bersihkan 1 badan dia.kau sanggup bg org lain tgk aib mak kau sendiri??entah2 kat rumah mak kau tak bermandi,tak berbasuh punggungya.yelah,takde nurse nak tlg kan.aku boleh respect lg relatives yg mintak tlg tp dia sama2 buat kerja,sebab sekurang2 nya dia tau mana2 cacat cela yg dah jadi kat mak dia sepanjang mak dia sakit.ini,ade yg dtg wad nak mengamuk2 kat belakang badan mak dah berkudis.bila siasat,owh kudis dari rumah rupanya.maap lah ye encik,cik,tuan puan sekalian.anda tak layak lansung nak bukak mulut di sini.korang sendiri tak reti nak jaga org tua korang sendiri jgn nak salahkan org lain.

"adik,tlg suapkan mak saye mkn.nt kalau saye suap dia taknak.nak misi yg suap jugak"

ALASAN kau!!aku tgk mak kau terkebil2 pandang kau.kau tak kesian ke?masa kecik dulu,berak kau pun dia yg basuh,nie nak tlg suap mak pun tak boleh??lg nak harap org lain yg suap kan?makcik sabarlah ye,sikit masa lg dia akan tua jugak.kita tgk apa cucu makcik buat kat mak dia nt ye.cash aje dia dpt nt.

sorry to say,kebanyakan relatives yg susah sgt nak jaga mak ayah sendiri nie kebanyakannya terdiri daripada org melayu.MELAYU!kau boleh ckp,kau dah bayar,so kau boleh arah2 nurse buat kerja tu ini.bawak ke mati lah duit kau tu..kalau kau rasa macam tu,sila berambus ke private hospital.ini,kerajaan yg bayar subsidi dah pandai nak ckp mcm tu.malu la sikit.kau bayar tu tak seberapa pun.lg pun bukan berat mana kerja jaga mak kau tu.stakat nak tukar lampin,suapkan makan,tgn kau sendiri lg afdal.nak nurse yg tlg boleh..tp aku kesian la tgk mak kau mengharap sgt yg kau sendiri boleh jaga dia.ada dgn dia time dia sakit.tp kau,kau takkan penah paham selagi kau tak kena..sekian~

3 comments:

Cz Aina said...

org2 mcm tu hati kat dlm dh keras...
dh xfleksibel...
sbb tu xde perasaan....
bahaskan je.
hahah.

mira said...

sedihnya.
patutnya kitalah sbg anak2 jage parents kite kan?

fatynadia said...

sedih kalau tengok situasi macam ni..