Sunday, September 2, 2012

Kenapa Mesti Wujud Orang Myanmar??

Assalamualaikum. Pertama sekali nak mohon maaf atas tajuk yang semacam mempertikaikan kewujudan makhluk manusia daripada Myanmar ni. Tapi benci hati dah tak tertanggung lagi-lagi orang-orang Myanmar ni boleh pulak bermastautin kat belakang rumah. Benci3!!!


Dan dan tu jugak kitorang satu family cari semua kucing kucing kitorang bawak masuk dalam rumah. Sorry to say lah aku hina negara Myanmar yang sememangnya mundur tu. Kat Malaysia ni pun ada jugak orang yang susah sampai tak mampu nak makan daging. Tapi tak ada lah sampai nak bunuh kucing yang comel tu dan makan!!


Sebagai umat Islam kita pun tahu yang kucing ni haiwan kesayangan Rasulullah dan haram kita makan haiwan pemangsa yang berkuku tajam. *Kalau salah tolong betulkan. Aku tahu mostly orang Myanmar ni bukan beragama Islam. Tapi daripada cara hidup diorang tu aku dah rasa jijik sangat! Kucing yang berantai loceng dan baka cantik pun diorang curi buat makan!Patutlah negara pun tak membangun,apa lagi untuk maju!


Kemon lah,aku harap tak ada nyawa kucing aku yang jatuh ke tangan manusia-manusia menjijikkan tu. Seriously aku dah tak tertahan bencinya kat orang Myanmar ni. Meluat amat sangat! Jangankan senyum,nak pandang tu tak mampu takut terludahkan nanti. See..boleh nampak betapa aku bencikan diorang.

Ya Allah..lindungilah nyawa-nyawa kucing-kucing aku. Kalau Kau nak tarik nyawa diorang pun aku mohon janganlah kat tangan manusia menjelikkan tu. Aku mohon. Amin~


INI ABANG

INI POPOK & DEDEK

INI DOBBY

YANG HITAM MENAWAN TU BLACK


Agak melampau untuk cakap diorang ini nyawa aku. Tapi itulah hakikatnya. Diorang sebahagian hidup aku. Ceriakan hari-hari aku,buat hal dengan aku,cari pasal,manja-manja,sayang-sayang. Ini hidup-hidup aku.


*Dah tak ada benda lain agaknya si MYANMAR ni nak lantakkan! B.O.D.O.H!

9 comments:

HaiZuL RaDZi said...

entah2 tue puak rakhine yg terlepas kot.. diorang kan mmg kejam.. jgn kate kuceng, org (muslim) kat sane pon diorang kasi pancung.. mnusia2 mcam nie mmg species sadis! xde aty perot! xpatut idop!

cik nana said...

tu lah kan. risau sgt kalau kucing tibe2 hilang. hari tu ada masuk paper dorg cakap daging kucing sedap.kurang hajarr sgt.biadap.

Nur A.Z said...

kejamnya makan kucing! astaghfirullah

shizansyafik said...

jga baik2 sis kucing2 tu.. bahaya betul

iyka zulaika said...

mak aiiiii makan kucing? tak dapat bayangkan!

sUke-sUki :D said...

kecian nye cat comel suma tu.. ='(

Nick Nashram said...

macam takde lauk lain sampai kucing pun diorang nak makan..

cikQue said...

ishh..kejam la diorg ni..x patut btl..

♥ тιara~dнιya ♥ said...

org myanmar mmg sengaL . . suke nye tgok meow putri . . munteL2 gebu2 cumeL sgt ! nk 1 boley ? ^^"