Tuesday, August 28, 2012

Koizora





Aih,sejak bila aku more tu asian movies ni? Semalam gangnam style. Sekarang ni pasal koizora yang sebenarnya dah lapuk.Ahh..AAK. Aku nak story jugak!


Koizora ni drama/movie Jepun. Tajuk englishnya Love Sky. Boleh search kat Youtube. Drama ni kononnya antara drama Jepun yang sweet sangat. Dalam masa yang sama sedih sampai boleh buat nangis.


At first cerita ni just fone novel. Means cerita yang di send ke fone by fone as a novel. After few years baru lah diterbitkan dalam buku. Seterusnya ke bentuk drama n movie pulak.


Drama ni dah tentu cerita pasal couple pelajar sekolah. Nama couple tu Mika n Hiro.*Macam Mika Tutu pulak. :p Hiro yang start kacau Mika dalam fone. Dipendekkan cerita diorang couple n *terbuat anak!


Kat library pulak tu. Takyah nak g search part tu. Haip..haip.. Laju je kan nak cari. Dia tak tunjuk pun.  Tapi sebagai manusia matang sendiri mau paham la kan. Lepas tettt..mesti lah ada hasilnya..


Lepas Mika dapat tau yang dia dah dapat hasil, dia bagi tau Hiro. Tapi Hiro terus lari tinggalkan Mika! Sabar..sabar.. Hiro lari dalam sejam je sebab dia pergi beli stokin baby. Then bagi kat Mika as hadiah. Orang cakap part ni yang paling sweet.


Tapi hasil tu tak bertahan lama sebab Mika gugur. Ex si Hiro yang macam gangster tolak Mika jatuh n sampai keguguran. Mika n Hiro sedih sangat dan buat hari memperingati kematian baby diorang tu.


Tak lama lepas kejadian tu, Hiro tiba-tiba berubah tanpa sebab. Mika dah puas cari punca tapi still tak tau n Hiro semakin menjauhkan diri at last tak bagi khabar berita.


Satu hari Mika dapat tau yang Hiro sakit barah otak. Mika jaga Hiro sampai akhir hayat Hiro n setiap tahun Mika akan pergi ke tempat yang sama untuk memperingati kematian Hiro n arwah baby diorang.


Bagi aku cerita ni tak sweet lansung untuk orang Islam. Sebab dah terang-terang ada adegan terlarang yang lansung tak sah. Tapi untuk orang Jepun yang tak tentu hala agamanya cerita macam ni maybe sweet kat mata diorang.


Yelah, encik awak MSAO pun ada cerita masa dia ke Jepun tu, kedai menjual buku, n vcd terlarang ni memang dibuka terang-terangan. Anak buah si encik awak yang umur 12 tahun tu pun tau tu kedai apa. OMG..-__-"


*Kesimpulannya anda simpulkan sendiri.ekeke

2 comments:

cik nana said...

kite tak reti nak layan movie jepun/korea. sadis. hihi

shizansyafik said...

ooo sweet jugak cite ni.. ada lam harddisk tapi bila first scene macam tak best je, terus tutup.. nnt nak tgk la..